utolsó frissítés: 2024-07-15

TERVEZŐI SEGÉDLET

Ebben az új menüpontban az évelő kiültetések tervezési fázisát szeretnénk segíteni azzal, hogy több információt adunk, ezzel támogatva a tudatos, ökológiailag jól megtervezett kertek létrejöttét, hosszú távon jól funkcionáló évelőágyak tervezését.

Mivel az évelők töretlen népszerűségnek örvendenek tőlünk nyugatra és már keletre is, egyre bátrabban alkalmazzák közterületeken is egynyári ágyások leváltására, bízva az alacsonyabb fenntartási költség elérésében.

Az évelő fajok és fajták megfelelő ismerete nélkül azonban könnyen kudarcba fulladhatnak ezek a törekvések.

Ezt szeretnénk elkerülni az itt beépített új menüpontok megalkotásával, mely óriási munkát igényelt
és talán nem is tudjuk soha befejezni. Kérjük fogadják érdeklődéssel!
 
  • A KATALÓGUS 2024 nem csak az aktuálisan elérhető fajokat és fajtákat tartalmazza,                                                                                hanem a teljes éves termesztési tervünket.
    • Ezt a listát általában nyomtatott fajtajegyzékként vagy éves árlistaként kaphatják meg más termelőktől,                                          itt online böngészhető, regisztrációt követően pedig pdf vagy - tetszőlegesen szerkeszthető - excel formátumban           letölthető, nyomtatható.
    • Mivel a termesztés során bármikor merülhetnek fel problémák, ezért az ebben bekövetkező változásokat azonnal      megjelentethetjük, módosíthatjuk.
 
  • A RÉSZLETES KERESŐ lehetőséget ad a tervezőnek arra, hogy a növény különböző tulajdonságaira, igényeire szűrjön,      tetszés szerint. Persze a túl sok szűrő használata egy időben, nem hoz eredményt, „blokkolja” a rendszert.                               Próbálják fokozatosan növelni a szűrők számát.
 
  • A TÉLÁLLÓSÁG / ZONALITÁS és ÉLŐHELY menüpontok alatt magyarázzuk el részletesen térképekkel, képekkel illusztrálva azokat a fogalmakat, amiket a növények részletes leírásánál használunk, és amely információk segítik                                   a helyes növényválasztást.